Kombinacije pčelinjih proizvoda!

Kombinacije pčelinjih proizvoda

Med kao i ostali pčelinji proizvodi se mogu kombinovati u gotovo bezbroj kombinacija od kojih svaka nudi nešto specifično i pojačava dejstvo na određeni problem zbog kojih se te smjese i kombinacije uzimaju.

Najbolje je uzimati te smjese preventivno i tako održavati zdravlje i funkciju organizma na visokom nivou ali nažalost mnogi i to kada se teško razbole i kada ih zvanična medicina i doktori otpišu, počinju tražiti alternativu a to je zdravlje iz prirode.
Nekima bude i kasno jer su izgubili dragocjeno vrijeme lutajući i tražeći spasa tamo gdje ga nema a neki uspiju ipak na vrijeme popraviti svoje zdravlje konzumirajući pčelinje proizvode koji su istovremeno i lijek i hrana.
Malo koji proizvod nas može i hraniti i liječiti kao što su proizvodi koje prikupljamo od pčela.

Najpoznatije kombinacije pčelinjih proizvoda

Kako se pripremaju neke od mješavina možete pogledati u ovom videu. Smjese koje radimo su od pčelinjih proizvoda koji potiču iz zdravog, čistog ekološkog voska sakupljanih na obroncima planina Konjuha i Majevice. Posebna pažnja se poklanja skladištenju tako prikupljenih proizvoda pčela da bi se maksimalno očuvala prirodna svojstva istih.

Nažalost mnogi pčelari zanemaruju činjenicu ili je nisu ni svjesni da čak i najbolji pčelinji proizvodi ako se neadekvatno skladište tj čuvaju, ili suše ili dekristališu, kao recimo med, da dobijamo na prvi pogled sve isto ali u stvarnosti to je mrtav proizvod od koga naše tijelo neće imati nikakve koristi već naprotiv, možda i štete.

Najgora činjenica u svemu tome je da to ne možemo vidjeti kako sam već rekao i trošenjem takvim mješavina koje sigurno budu i jeftinije nego one koje su brižljivo pripremane i čuvane, ne dobijamo ništa i na kraju počesto se dogodi da oni koji su to trošili kažu nema efekta od pčelinjih pripravaka i tako bacaju sumnju u ispravnost i ljekovitost svega što potiče od pčela.

Naravno, niko neće priznati da je možda sam kriv jer je našao na tržištu cijenom prihvatljiv proizvod i sam je sebe prevario a najbolji dokaz su "naši" iz dijaspore kada dođu i razlete se kupovati med izložen kraj ceste u ogromnim količinama ali i od torbara, te kada za cijenu pravog čistog meda dobiju par kilograma patvorenog meda i sami sebe tješe da su našli budalu pčelara kojeg su prevarili dok u stvarnosti oni su namagarčeni jer to na kraju i jesu.

Za svoje pare dobili su slatku smjesu Bog zna čega i koliko lošu, da ne kažem otrovnu zbog dodatih aditiva, umjetnih boja, mirisa i aroma, najprostije rečeno jer to nije u 99,99% slučajeva nije vidjelo niti jedne pčele a kamoli pčelinjaka.