Med u saću

Med u saću

Omiljena poslastica za one koji znaju šta hoće. Međutim cijena pravog proizvoda tj meda u saću izgrađena na biološki čistom saću je veća nego kada se to radi na satnim osnovama koje mogu sadržavati i parafin a posebno ako su kupovne. To mnogi kupci ne znaju jer traže što jeftinije a šta dobiju, neka im je Bog na pomoći...

O medu je poznato dosta toga, međutim, med u saću je jedinstvena namirnica koja predstavlja pravu blagodet za ljudski organizam i garantuje očuvanje svih svojstava meda i to dosta duže nego med koji je izvrcan i zapakovan u tegle.

Ipak je to njegova prirodna ambalaža i nezamjenjiva je, posebno ako je saće djevičansko, odnosno da nije izvučeno iz satne osnove koju pčelari koriste u pčelarstvu. Ako je vosak 100% od pčela onda se takav med u saću konzumira zajedno sa ambalažom (mislim njegovom prirodnom, tj voskom u kome se nalazi med).


Med u saću

Saće u kome se nalazi med i koje se prodaje kao orginalni proizvod pčela mora biti kompletno izvučeno od strane pčela bez ikakve satne osnove i tek tada se može konzumirati sve u cjelini jer je sve izgrađeno od strane pčela bez pčelarevog upliva.

Može se sjeći i pakovati u plastične posudice ili manjim komadima obogatiti med u teglama i dobiti tkzv. med sa dodatkom saća!

Med u saću obično se prodaje ili u plastičnim pakovanjima kao na slici ili u kompletnim okvirima za one kojima ne drhti ruka za svaki € uložen u zdravu hranu!