Apiterapija ili liječenje pčelinjim proizvodima

Apiterapija, akupunkturne tačke
Tačke za akupunkturu odnosno za apiterapiju, ubodom pčela!

Prije svega želim da napomenem da liječenje pčelinjim proizvodima nije nova, već stara stvar. Tako su se liječili i naši pradjedovi bez ikakvih štetnih propratnih uticaja savremene medicine i dok nije bilo institucija koje profitiraju na ljudskoj muci tj bolesti.

Da li će te ili ne, nešto koristiti od toga na sebi to je apsolutno Vaša odluka, ja ovdje navodim par primjera iz ličnog iskustva i onoga što znam, sve ostalo je do Vas!

Herpes

Virusna infekcija zvana herpes protiv koje alkoholna otopina propolisa ako se primjeni na vrijeme ima nevjerovatno jako dejstvo. Inače, zvanična medicina preporučuje "cinkovu" mast, flastere protiv herpesa i niz drugih hemijskih preparata ali koji u usporedbi sa propolisom su daleko iza njegovih moći.

Ko ima problema sa herpesom, zna da je to virusno oboljenje koje jednom kada se dobije ostaje za cijeli život, međutim, ukoliko se primjenjuje alkoholna otopina propolisa po mjestima gdje se najčešće infekcija zna pojaviti ili kada se primjeni odmah nakon uočenih prvih znakova onda je čudotvorna moć propolisa neprevaziđena. U dosta slučajeva se za nekih par sati poslije tretmana herpes povuče, ne stigne da odradi svoje, da napravi ružne kraste po usnama ili nosu.

Apiterapija propolisom, herpse na usni
Apiterapija propolisom, herpse na usni

Na slikama se vidi početak herpesa na usni i jednostavni tretman propolisom.

Tretman je najbolje ponoviti nekoliko puta i to uveče pred spavanje kada se nigdje ne izlazi radi 100% povlačenja infekcije i zaustavljanja daljnjeg širenja a dobro je namazati mjesto infekcije i po danu ali paziti da se baš ne vidi ko je osjetljiv na izgled (mislim prvenstveno na pripadnice ljepšeg spola ).

Oni koji imaju problema sa istim, znaju koliko je to dosadno i ružno oboljenje i znaju da se vraća čim u organizmu nastupe promjene, bilo prehlada ili pad imuniteta čine pogodno tlo za razvoj infekcije!

Zato nemojte se stidjeti i koristite prirodno sredstvo u borbi protiv herpesa bez obzira što drugi kažu, probajte, nećete se pokajati!

Propolis i ako progutate nećete naštetiti organizmu već naprotiv, pomažete mu u borbi protiv svakodnevnih bolesti pa čak i spomenutog herpesa, tako da je dobro isti trošiti kao preventivu očuvanja zdravlja naročito u kombinaciji sa drugim pčelinjim proizvodima jer je čisti propolis dosta jakog i oporog ukusa, nije baš sladak, već naprotiv!

Povrede nogu, ruku, poderotine, ogrebotine

Propolis se uspješno može primjeniti čak i na velike podlive krvi koje su nastale usljed pada ili udarca tupim predmetom, poderotine ili ogrebotine na koži. Njegovo djelovanje nije samo površinsko (vanjsko) već očigledno i unutrašnje!

Propolis, apiterapija ozljeda ruke
Propolis, apiterapija ozljeda noge
Propolis, apiterapija ozljeda noge

Na slikama se vide različite povrede noge i ruke prije tretiranja propolisom i nakon 7 dana. Za par dana nastupilo je očito poboljšanje a bolovi su ubrzo smanjeni posebno. Dejstvo propolisa na otvorene rane je gotovo čudesno vjerovali ili ne, za par minuta bolovi se umanjuju i do 90% a zarastanje rana je daleko brže iz dva razloga. Prvi je antibakterijsko djelovanje propolisa a drugi je što propolis formira za par minuta na oštećenom tkivu tanki zaštitini film (naravno ako je otopina propolisa barem 20% a ne 2%) a koji sprečava bakterije i prljavštinu iz vazduha da ulaze u oštećeno tkivo.

Djelovanje propolisa je nevjerovatno efikasno, to je garantovano najbolji prirodni antibiotik koji se može pronaći a da ne šteti čovječijem a ni životinjskom organizmu!

Apiterapija pčelinjim otrovom
Apiterapija pčelinjim otrovom
Apiterapija pčelinjim otrovom
Apiterapija pčelinjim otrovom
Apiterapija pčelinjim otrovom
Apiterapija pčelinjim otrovom
Apiterapija pčelinjim otrovom
Apiterapija pčelinjim otrovom
Apiterapija pčelinjim otrovom
Pčelinji otrov još jedna potvrda uspješnog liječenja ali i izliječenja kod "hroničnog" išijaza, tako kažu bijeli mantili- ovaj doktori

U tekstu koji slijedi imate mogućnost iz prve ruke saznati kako je pomoću Božje pomoći a i pčela povratio zdravlje naš sugrađanin Mario Marjanović iz Tuzle.

Komplet e-mail što mi je poslao dana 02.06.2012 i sam tok apliciranja pčelinjim ubodima on opisuje vrlo pedantno i detaljno i ja ću ga podijeliti sa Vama. Ako koga bude zanimalo više informacija o tome može me kontaktirati e-mailom a ja ću dati broj od Maria ako im zatreba koja informacija više. Međutim u tekstu koji slijedi je vrlo detaljno i precizno opisao šta i kako je radio.

Ništa nisam niti dodao niti oduzeo, ko ne vjeruje i ne mora, uglavnom, sve je tu, crno na bijelom!

Evo prvo mali dio danjašnjeg e-maila od nekih 15-ak koje smo razmijenili u toku terapije!

Mario kaže:

Moj broj možete napisati slobodno ili ako vas neko kontaktira onda mu date broj, kako god želite, oni koji žele sebi pomoći neka zovu. I meni ste vi pomogli sa instrukcijama i savjetima jako puno. A u tako teškom periodu kada vas bol neprestalno smara i crpi potrebne su i riječi podrške. Hvala vam na tome još jednom.
Kada je riječ o mojoj tegobi s ponosom kažem da sam sad super, i nedao Bog nikom nikakvih bolesti ni bolova. Ovi moji jesu bili samo moji, pa mi se zbog tog čine i preteški;). Sad ozbiljno, jako je teško kada vam se pokretljivost smanji, slobodno ću reći 60%. A kada izgubite san e to je onda belaj. Sad spavam kao beba, kada zaspim samo se ujutru dignem tako da u komadu odspavam noć. Dok je to za vrijeme bolova bila nemoguća misija. Svi lijekovi koje sam koristio, svakako ostavljaju razne nus pojave koje nisam ni navodio ranije (problemi sa probavom,žgaravica,negativno djeluju na srce i bubrege i td.).
Medjutim kada su male "Doktorice" u pitanju, čovjek se sve bolje i bolje osjeća nakon svake aplikacije. Bilo je i sa ovom terapijom onih sitnih problemčića, koje mogu čovjeka obeshrabriti, i mene su malo. Ali sam za viši cilj izdržao, a to je da budem ponovo zdrav, pokretan i dobro raspoložen.
Sutra ću smimiti tok apliciranja i opet vam poslati, pa vi to objavite gdje god želite. Treba svima pomoći, jer niko ne zaslužuje da se tako pati. Neka što veći broj ljudi ozdravi i sebi pomogne.

U prilogu slijeti komplet dopis Maria koji je vrlo detaljno zapisivao sam tok liječenja pčelinjim otrovom (apitoksinoterapija). Vidi se da to nije ništa strašno, naravno ukoliko niste alergični na pčelinji ubod ali na Vama je, niko Vas ni na što ne nagovara, radite kako mislite da je najbolje...

Vrijedno je napomenuti da poslije terapija sa pčelama Mario se odlučio da zapčelari, već je nabavio jednu košnicu i sretno mu bilo!(Danas ima sa ocem oko 80 LR košnica pčela)
Terapija pčelinjim ubodom ili apipunktura
Lumboišijalgija, Išijas (Diskus Hernija L3-L4, L4-L5, L5-S1)

Iscrpnim istrživanjem po internetu i literaturi evo osnovnih karakteristika ovog oboljenja koje sam pronašao. Kako bi mogli shvatili o kakvom problemu je riječ.

Lumboišijalgija ili išijas (poznat u narodu) jeste upala živca Išijatikusa koji izlazi iz lumbalnog (lumbalno sakralnog, l5-s1) dijela kičme i spušta se skroz niz nogu. Ovo je najdeblji živac u tijelu čovjeka, njegova debljina je kao palac ruke odraslog čovjeka. Upala ovog živca je posljedica dugogodišnje zlouporabe kičme. U pravilu, ovoj upali su uvijek predhodila akutna bolna stanja u predjelu krsta (križja). Koja su alarmirala da sa našim leđima nešto nije uredu. Ova povremena akutna bolna stanja u krstima su posljedica fizičke neaktivnosti ili pretjerane fizičke aktivnosti na nepripremljene i neojačane tj. slabe leđne mišiće. Kada mišići nisu dovoljno spremni, dizanjem većeg tereta iz nepravilnog položaja dolazi do enormnog pritiska na našu kičmu (izrazito lumbalni dio), gdje dolazi do oštećenja ili smaknuća Diskusa koji se nalaze izmedju pršljenova naše kičme i služe kao amortizeri. Oštećenje Diskusa izaziva Hernijaciju (curenje gela koji je sastavnio dio Diska), time se smanjuje među pršljenični prostor i kao posljedica toga, dolazi do pritiska na okolne nerve, koji alarmiraju prouzrokujući nesnošljivu bol i samim tim ukočenost. Ova bol može biti akutna i trajati od par dana do dva mjeseca i hronična koja traje preko dva ili preko šest mjeseci. Hronična upala Išijatikusa može biti uzrokovana pritiskom iscurenog gela na navedeni živac ili pritiskom pršljena na isti, nakon što se smanji među pršljenični prostor (to se decidno utvrđuje CT snimkom ili magnetnom rezonancom). Ovako upaljen živac prouzrokuje nesnošljivu bol u glutalnoj regiji (stražnjica), vanjskom dijelu lože, vanjskom dijelu lista ili u listu, i vanjskim dijelom stopala sve u zavisnosti koliko je iritiran. Navedena bol zagorčava svakodnevni život i smanjuje vam sposobnost upola. Stvara nesanicu, samim tim nervozu i razdražljivost. Istraživanja pokazuju da hronična bol ove vrste često vodi i u depresiju. Stalnim pritiskom ili iritacijom Išijatikusa dolazi do oštećenja živca koji može prouzrokovati u odmaklom stadiju trnjenje stopala ili cijele noge, osjećaj udara struje niz nogu, blokiranje stopala pa čak i slabljenje mišića i pokretljivosti noge, pa do potpune paralize, to je takozvana Radikulopathia ili radikulitis.

Česta zabluda u narodu jeste kada se spomene Išijas, vežu ga za Reumu ili za klasične bolove u leđima koji su gore navedeni. Iz priloženog se vidi da nije tako, a sada znam to i iz osobnog iskustva. Sve ostale pojedinosti o klasičnim pristupima liječenju ove bolesti možete naći na google-u. Veći dio toga tj.gotovo sve sam isprobao, u što se možete uvjeriti kada pročitate tekst koji dalje slijedi.

Predhodna anamneza bolesti:

Moje ime je Mario Marjanović imam 28 godina. Sa 18 godina prvi puta sam osjetio bolove i tegobe u donjem dijelu leđa (lumbalni dio). Tada se bol pojavljivao naglo, stvarao ukočenost i nakon nekoliko tableta (voltaren,apaurin) i malo kreme za te tegobe, sve popusti i prođe. U nastavku se bol znala pojavljivati jednom ili dva puta godišnje. Najčešće u proljeće. Par puta je znalo biti toliko jako i ukučeno da sam morao i primiti koktel inekcije (voltaren-mioflex-analgin ili voltaren-analgin-apaurin), to se dogodilo u posljednjih 10 godina 5 ili 6 puta. Doktori su na osnovu rendgen snimka dijagnosticirali „diskus herniju" ili „Lumbago". Savjeti su bili: pazi se tereta i naglih pokreta i to je sve. Veći dio svoje mladosti uz školovanje sam radio teže fizičke poslove i uvijek se bavio rekreativno sportom.

Pravi problemi su nastali prije 10 mjeseci kada me je u proljeće uhvatilo u leđima, kako bi rekli. Uzeo sam par „naklofen retard" tableta, nekoliko dana mirovao i to je pustilo. Nastavio sam raditi i trenirati. Nakon 20-tak dana pojavio se bol u lijevoj glutalnoj regiji (lijevi gornji dio stražnjice). Taj bol nije bio previše jak i alarmantan, pa sam mislio da je to bol prouzrokavana treninzima i istezanjem, i da nema veze sa ledjima. Nakon nekog vremena bol se umanjio tokom dana kada se zagrijem, a nešto jači i neugodniji sa osjećajem ukučenosti u navedenom dijelu, bio je u jutarnjim satima. Od tada nisam više imao probleme ili boli u lumbalnom dijelu kičme (što me radovalo) i mislio sam da je to od istezanja, kako sam rekao, i da će to s vremeno proći. Mjeseci su prolazili bol se nastavljao. U jesen sam naglo umanjio s fizičkim aktivnostima i bol se povećala i postala iritantnija i oštrija. Tada sam kupio Ketonal Duo 150 ml.kapsule i kada ih popijem ne boli, kada dejstvo prestane bol se vrati. Shvatio sam da nešto nije uredu i na prečac reagirao i posjetio kiropraktičara specijaliziranog fizijatra, koji je dijagnosticirao „Lumboišijalgiju" i odradio manipuativni zahvat, naglasivši mi da će se bol povećati. Bol u gore navedenom dijelu je postala nesnošljiva par dana. Terapija: mirovanje i tablete i za mjesec dana još jedan zahvat, nema pomoći. Nakon toga slijedi mjesec dana fizikalnih koje ne urađaju plodom i bol se lagano spušta u nogu vanjskim dijelom iste, sve do malog prsta. U tom periodu me jak bol budio svakog jutra oko 4 ili 5, morao sam se dizati i zagrijavati nogu hodajući po 15 min., i pola sata nekada. Znači nema ni spavanja. Spavanje je moguće samo uz jaku tabletu. Sjedenje je bilo moguće samo 15 min., vožnja autom bolno iskustvo. Ustajanje iz sjedećeg položaja, proces u trajanju od skoro minutu uz razne grimase kao posljedica nesnošljive boli. Slijedi posjeta Neurologu koji propisuje 7 koktel inekcija (voltaren, apaurin, i dexsazon), Fastum gel s polja i Difen tablete uveče. Opet nema pomoći, bol je trenutno bio smanjen i nakon toga se pogoršalo. Upućen sam ponovo fizijatru, koji daje vježbe za kod kuće i po potrebi Difen tablete. U tom periodu sam posjetio jednog dobrog čovjeka kojeg zovu Tado, on je prirodnjak i masažama i svojim zahvatima spašava ljude sa raznim tegobama i jako je uspiješan u tome. Meni je odradio 6 tretmana i dao kremu.

Uspio mi je razbiti i umanjiti bol dosta, ali ne i neutralisati potpuno. Stabilizirao sam stanje vježbama i doveo bol do granice normale. Mislio sam prolazi. Da bi nakon mjesec dana, uradivši pogrešan pokret ponovo do kraja pogoršao situaciju. Shvatio sam da mi je samo ostalo uraditi CT snimak, od terapije su ostale samo Blokade direkto u Kičmu i operativni zahvat. Tada sam se sjetio da sam nekada na radiju čuo za uspiješno liječenje „Išijasa" pčelinjim ubodom. Nakon istraživanja po internetu kontaktirao sam Gospodina Hajrudina, pčelara iz Živinica koji je pristao da mi pruži podršku, dajući mi savjete i instrukcije kako to raditi. To mi je i Gospodin Branko Končar predsjednik pčelara RS savjetovao, i podržao me, nakon što sam ga kontaktirao. Terapiju sam počeo 8.4.2012. gdje me cijelo vrijeme pratio gospodin Hajrudin dajući mi savjete i podršku. Gospodin Hajrudin mi je pristao pomoći, a i ja sam povjerovao kada mi je opisao svoje tegobe i uspijeh koji je postigao sa apitoksinoterapijom.

Tok i doziranje pčelinji uboda u Apiterapji koju sam koristio

Moram naglasiti da sam do početka terapije uzimao jednu tabletu Difen 50mg uveče, kako bih mogao spavati. Uvodjenjem apiterapije prestajem uzimati lijekove.

Početak terapije: Nedelja, 8.4.2012. aplicirao sam 3 pčelinja uboda, dva uboda u lumbalni dio kičme (krsta) i jedan ubod u koljeno sa unutrašnje strane istog (iznad lista). Time sam testirao sebe na eventualnu alergiju ( od prije sam znao da nisam alergičan). Nema alergije, osim uobičajenog crvenila promjera 2,5 cm oko uboda, koje se do naveče potpuno povuče. Stanje po pitanju bola isto.

Ponedeljak, 9.4.2012.

Povećao sam broj aplikacija na 6. Svih šest sam aplicirao u predjelu leđa. Dva uboda u vratnu kičmu (pri samom vrhu), dva uboda na sredinu leđa i dva u lumbalnom dijelu (krsta). Nema alergijskih reakcija. Nakon dva sata osjetio sam značajno smanjenje boli, kao kad popijem tabletu. Mogao sam spavati bez tablete, malo bolje nego inače. Ali rano je bilo za zaključke, te sam mislio da ima malo i do psihe.

Utorak, 10.4.2012.

Malo sam ubrzao pa sam podigao broj aplikacija na 9 i uspio sam nabaviti pravog meda i uključiti ga u terapiju kako mi je i savjetovao gospodin Hajrudin (razmutiti oko 80gr meda u toploj vodi sa jabukovim domaćim sirćetom piti 3 puta dnevno). Dva uboda su išla u krsta, dva u srednji dio leđa. Jedan u predjelu kuka. Jedan ispod čašice na koljenu. Jedan ispod skočnog zgloba sa vanjske strane i jedan sa unutrašnje strane istog (ovdje puno boli i pojavio se otok koji mi je smetao kad hodam ali se na moju sreću sutra ujutro povukao). Jedan u veliki prst na nozi (gdje pravo doboli). Nakon 2 do 3 sata bol se smanjila znatnije (kao kad bi popio jaču tabletu). Dobro sam spavao, jutarnja ukočenost je nešto manje bolna i kraće traje nego inače (za one koji su patili od ovoga, brže se zagrijem kada prohodam, znaće o čemu govorim).

Srijeda, 11.4.2012.

Ponesen pozitivnim dejstvom i utiscima. U želji da što prije ozdravim. Istraživao sam dodatno po internetu i našao kako je najbolji farmakološki učinak na 18 aplikacija iako mi je gospodin Hajrudin rekao da treba ići polako, hladne glave, i da bi maksimalan broj aplikacija trebao biti od 10 do 11. Ja sam aplicirao 12 uboda. Osam u predjelu leđa (krsta nisko skroz, lumbalni, srednji i vratni dio). Ostale ubode sam rasporedio na mjesta kuda me boli niz nogu (time sam zanemario savjete gospodina Hajrudina i išao na svoju ruku). Dva do tri sata nakon aplikacije, bol se pravo umanjila, ali se nakon toga pojavila blaga glavobolja (znak da sam pretjerao). Dobro sam spavao i jutarnja ukočenost je dodatno popustila.

Četvratak, 12.4.2012.

Nakon što sam se konsultirao sa gospodinom Hajrudinom, koji mi je rekao da ne pretjerujem i da sam ipak pretjerao, što bi moglo biti dobro ali moglo bi, također, i loše utjecati na moj organizam. I preporučio mi je da pauziram. Tako da sam danas odmorio. Bol je bila umjerenog intenziteta, podnošljiva. Dobro sam spavao. Jutarnja ukočenost je za nijansu bila veća nego predhonog dana.

Petak, 13.4.2012.

Danas sam nakon konsultacija sa gospodinom Hajrudinom aplicirao 6 uboda. Četri u predjelu leđa (dva u lumbalni dio, i dva nisko u krsta). Jedan u unutrašnji dio koljena i jedan ispod skočnog zgloba sa vanjske strane. Nakon 2 do 3 sata sam Hvala Bogu osjetio do sada najveće poboljšanje i umanjenje bola. Mogu sjediti čak 20 min. i nakon toga potpuno bezbolno ustati ( što sam za sve ove mjesece zaboravio kako to izgleda). Nakon što sam to osjetio uzeo sam i da napišem sve ovo gore predhodno jer konačno mogu sjediti i ustati bez bola. Velika sreća i radost je osjetiti tako nešto, nakon svih bezuspiješnih dosadašnjih pokušaja i što je najgore bilo kada shvatite kako Vam nema pomoći. Ali evo Hvala Bogu i dobrim ljudima bolje je, nadam se i vjerujem da će tako nastaviti do potpunog oporavka.

Subota, 14.4.2012.

Danas sam aplicirao 8 uboda pčelica. Dva uboda u krsta. Šest uboda u nogu od toga 2 u predjelu kuka, 2 u kljeno (jedan sa unutrašnje i jedan sa vanjske strane). Mnogo se bolje osjećam. S tim da su mi posljednjih dana otoci malo izražajniji i više svrbe i iritiraju nego ranije. Spavao sam do sada najbolje i najkvalitetnije. Jutarnja ukočenost se još više smanjila i mnogo brže se zagrijem, ali je još uvijek prisutna.

Nedelja, 15.4.2012.

Danas sam pauzirao sa aplikacijama, iz razloga jer su mi otoci na nozi bili izražajniji pa nisam mogao aplicirati nove. Dobro sam se osjećao cijeli dan. Bolovi su smanjeni. Dobro sam spavao predhodno veče i jutarnja ukučenost je bila do sada najmanje izražena.

Ponedeljak, 16.4.2012.

Aplicirao sam deset uboda pčelica. Osam aplikacija u leđa, jedna aplikacija u predjelu kuka i jedna aplikacija na koljeno sa unutrašnje strane. Danas je bol prije aplikacija bila malo jača. Jutarnja ukočenost blago izražena. Još uvjek čekam dejstvo novih aplikacija.

Utorak, 17.4.2012.

Danas sam napravio pauzu, kako i sljeduje. Otoci su malo veći i izražajniji i mnogo više iritiraju.

Srijeda, 18.4.2012.

Danas sam produžio pauzu kako bi mi se organizam malo odmorio. S tim da sam aplicirao samo tri uboda u predjelu krsta. Uključio sam i utrljavanje meda, otopljenog u mlakoj vodi sa malo sirćeta i propolisa, na bolna mjesta. I na mjestima gdje su predhodne aplikacije date.

Četvrtak, 19.4.2012.

Danas sam aplicirao 8 pčelica. Četiri u leđa, dvije u preponu i kuk, i dvije u predjelu noge. Bol je istog intenziteta kao i prije. Jutarnja ukočenost je osrednje izražena. Problem mi postaju sve izražajniji otoci koji bole i iritiraju.

Ponedeljak, 30.4.2012.

Nakon što sam odradio zadnju aplikaciju 19.4.2012. otoci su mi postali ogromni i mnogo bolni. Tako da sam obustavio terapiju, kako bi se organizam malo odmorio i u međuvremenu sam se posvetio hodanju po ljekarima vezano za CT snimak. Bol je bio srednjeg intenziteta, ukočenost osrednja, također. U tom periodu sam uključio B-komleks tablete jer sam našao na internetu o njima i preporučuju se u liječenju ovih tegoba. Naveče sam pio po jednu tabletu Difen 50 mg i 1,5mg lexaurin, kako bih se mogao naspavati. Naglo poboljšanje se dogodilo jučer 29.4.2012. kada sam par puta ustao iz sjedećeg položaja sa sasvim malo bola,gotov nikako. Danas se osjećam kao Nov i aplicirao sam 3 pčelice u krsta, bol se samo malo osjeti kao iritacija blaga, mogu sjediti i voziti i ustati bez bola. NEVJEROVATNO olakšanje, BOGU Hvala.

Srijeda, 2.5.2012.

Aplicirao sam pet pčelica u lumbalnom predjelu. Mnogo bolje se osjećam bol lagano popušta i jutarnja ukočenost se još više smanjuje.

Petak, 4.5.2012.

Aplicirao sam 8 pčelica u predjelu ktsta. Stanje se idalje lagano poboljšava, postajem pokretljiviji i povremeno popijem tapletu Difen.

Nedelja, 6.5.2012.

Aplicirao sam 8 pčelica ponovo u istom dijelu. Mnogo bolje se osjećam i nastavljam sa terapijom po 8 pčelica i sve u lumbalni dio svaki drugi dan.

Utorak, 8.5.2012.

Aplicirao sam 8 pčelica u lumabalni dio kičme. Sinoć sam super spavao nimalo me nije boljelo, jutarnja ukučenost je gotov pa potpuno nestala i nisam pio tabletu. Jedina bol koja se pojavljuje jeste kada ispružim lijevu nogu i dižem je ka naprijed sa zategnutim stopalom. Nadam se i vjerujem da će i to ubrzo nestati s Božjom pomoći.

Četvrtak, 10.5.2012.

Aplicirao sam 9 pčelica u predjelu krsta. Bol je svedena na minimalu, tokom noći spavam sasvim normalno, okrećem se bez boli i jutarnja ukočenost je potpuno nestala. Od bola ostalo je blago žuljanje kada ustajem iz sjedećeg položaja, nakon što sam duže sjedio i kada zategnutu nogu (lijevu) dižem naprijed u zrak postoji blaga iritacija. Napredak je fascinantan.

Subota, 12.5.2012.

Aplicirao sam 9 pčelica u lumbalni dio. Spavanje je još bolje i ugodnije, nemam nikakve jutarnje ukočenosti, mogu normalno sjediti. Vraća mi se funkcionalnost i život u moje ruke, Hvala Bogu i Pčelicama. Bez pretjerivanja je tako. Svaki drugi dan kako apliciram ovaj gore broj pčelica i to sve u krsta, sve mi je bolje i bolje. Do sada sam aplicirao ukupno 115 pčelica.

Ponedeljak 14.5.2012.

Aplicirao sam 10 pčelica u krsta. Stanje se još poboljšalo. Blago žuljanje se osjeća samp pri određenim pokretima a bol je potpuno nestala.

Srijeda, 16.5.2012.

Aplicirao sam 10 pčelica ponovo u krsta. Stanje je slično. Nema bola nikako, niti jutarnje ukučenosti, osim malo žuljanja ujutro. Kada se zagrijem i to nestane. Odlično sam.

Petak, 18.5.2012.

Danas sam aplicirao 10 pčelica u krsta. Stanje je odlično. Planirao sam ići na broj od 180 ili 200 aplikacija, jer mislim da će to biti dovoljno za potpuni oporavak i nadam se naravno.

Ponedeljak, 28.5.2012.

Nakon pauze od deset dana, aplicirao sam 7 pčelica. Stanje je odlično, povremeno žuljanje da tako kažem se osjeti samo kada lijevu nogu naglo dižem prema naprijed i uvis, zategnutu. Boli nema više nikako.

Srijeda, 30.5.2012.

Aplicirao sam 8 pčelica i sve naravno u lumbalni dio ledja. Stanje je odlično, odlično, odlično.

Petak, 1.6.2012.

Aplicirao sam 11 pčelica. Jednu zabunom u prst, neplanski. Stanje je super. "

To je komplet tekst, na Vama je da li će te iskoristiti ovaj dar pčela ili ne!

Sretno Vam bilo!

Potvrda djelovanja i ostalih pčelinjih proizvoda dolazi nam sa Veterinarskog univerziteta u Sarajevu gdje je jedan naš kolega veterinar koji je i pčelar učestvovao u jednom naučnom projektu gdje je potvrđeno naučno kao i dokazano ljekovito dejstvo meda, polena i propolisa čak i u liječenju domaćih životinja, tj. tačnije muznih krava.
Iz tog rada se vidi efikasnost primjenjene terapije pčelinjim proizvodima u odnosu na klasične lijekove. Ko razmišlja svojom glavom bit će mu jasno da sve iz prirode a naročito što dolazi od pčela mora biti dobro i za čovjeka! Ništa nas ne spriječava da isto to primjenimo i na sebi kao i drugim domaćim životinjama jer su to sve prirodni proizvodi.
Kompletan tekst možete pročitati na donjem linku:

Naučni rad Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, liječenje muznih krava medom, polenom i propolisom!