MED, POLEN I PROPOLIS

Ovaj proizvod predstavlja kombinaciju polena (cvijetnog praha) najbolje kvalitete, propolisa i meda sa vlastitog pčelinjaka. Polen u medu mora da odleži minimalno 7 dana prije upotrebe da bi određeni sastojci meda kao što je mliječna kiselina  razgradili polenova zrnca i tako ih dodatno obogatili i prilagodili za ljudsku upotrebu. Dodatak propolisa u ovoj kombinaciji još više povećava ljekovita svojstva kombinacije kroz pojačano antibiotičko djevanje!

LJEKOVITO DEJSTVO

Preporučuje se kao preventiva kod slabog imuniteta, malokrvnosti, za pravilan razvoj djece, protiv zamora kod starijih osoba, sportista, u dijeti kao zamjena ili dopuna obroku, za izbacivanje otrovnih supstanci iz organizma, vitalnosti, regulisanje metabolizma, cirkulacije, izuzetno djelotvoran u liječenju oboljele prostate kod muškaraca a i kao preventiva protiv mnogih bolesti itd. 
Osim ovih svojstava propolis kroz unutrašnju upotrebu vrši i dezinfekciju želudca, crijeva i ostalih organa, smanjuje i sanira upale, regeneriše oboljela i izolira oštećena mjesta od daljeg propadanja te potpomaže ubrzanom oporavku organizma!  

Med sa dodatkom polena i propolisa

Više o propolisu i njegovim blagotvornim dejstvima možete pročitati ovdje ⇛
Pomaže kod gripe, oboljenja kože, vida, poboljšanja pamćenja, upalnih procesa, bolesti srca i krvnih sudova, smanjuje holesterol i reguliše krvni pritisak, pomaže u regulaciji nervnog sistema a posebno pomaže kod regulacije crijevnih i stomačnih tegoba i bolesti organa za varenje (tvrda stolica i sl.)
Potreban je oprez prilikom korištenja osobama alergičnim na polen!
Način upotrebe: 3x1 kašika dnevno! Uzimati prije bilo kakvog obroka najmanje 30 min. razmutiti u šoljici ili čaši mlake tekućine, max. do 40 st. C , (pažnja, ne hladne niti vruće vode) i polagano piti.

Kombinacije pčelinjih proizvoda