Matična mliječ
od koga nabaviti i kako se mora čuvati?

Za matičnu mliječ važi kao i za sve ostalo, nabavljati isključivo od poznatih pčelara, treba se kloniti preprodavača i nakupaca jer postoji velika vjerovatnoća da prenošenjem matične mliječi sa jednog na drugo mjesto, te čuvanjem u neodgovarajućoj ambalaži i neodgovarajućoj temperaturi ista bude više ili manje uništena!

Zašto Vam treba takva mliječ ako je u njoj sve uništeno?

Čuvanje matične mliječi se vrši u staklenim manjim ili većim bocama u zavisnosti od količine, čuva se dobro zatvorena (najbolje je i kada se poklopac tj čep na bočici zalije voskom da se spriječi ulazak vazduha) i to u zamrzivaču na temperaturi oko -20 stepni celzijusa!

Matičnu mliječ koju kupimo je najbolje "ODMAH" što prije ili eventualno po dolasku kući pomiješati sa medom, (dotle je potrebno čuvati u termos boci sa ledom)

Matična mliječ zaleđena
Matična mliječ za zadravlje

Najbolje je  ako se toj smjesi doda i polen a i propolis. Smatram da od te kombinacije ne postoji ništa kompleksnije i podesnije za ljudski organizam, bilo kao preventiva u očuvanju zdravlja, bilo kao sredstvo tj lijek za brži oporavak poslije težih bolesti.

Za ovaj kraljevski napitak u svijetu poznat kao "Royal Jelly" važi i kao za sve ostale pčelinje proizvode, najbolje ih je upotrebljavati kao preventivu za očuvanje zdravlja, isto tako se borimo i protiv požara, trudimo se da požar ne nastane a ako je nastao onda ga i gasimo, znači pokušajmo organizmu pružiti što više korisnih prirodnih materija koje organizam može iskoristiti 100% i tada smo zasigurno na dobrom putu da do požara i ne dođe pa i ako dođe neće zasigurno ostaviti veće posljedice nego kod onih koji se nisu pripremili, ovo je rečeno malo metaforički, ali nadam se da je shvaćena poenta svega toga.

Na kraju mogu samo još reći, najbolje je da se hranite zdravom hranom a isto tako i sa njom da se liječite, a to su svi proizvodi od pčela pa čak i pčelinji otrov ali o njemu ćemo u drugoj prilici!

Nazad     Napred